Prijs winnaar CvAE

Persbericht december 2015 

Glazenier Joop Berendsen uit Ulft wint fotowedstrijd ‘Laat je ambacht zien!’

Trots! Dat schreef Joop Berendsen bij zijn winnende foto. Het plaatje klopte helemaal, want op de foto stond hij vol trots in zijn atelier omringt door zijn werk. Met deze foto is hij een van de drie winnaars van de wedstrijd ‘Laat je ambacht zien’, die werd georganiseerd door het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE).

Joop Berendsen is nu twaalf jaar glazenier. Hiervoor werkte hij als rolstoeltechnicus in de zorg. Deze bijzondere carrièreswitch maakte hij toen hij een glazenier aan het werk zag in het openlucht museum. Hij wilde altijd al graag iets voor zichzelf starten en zijn technisch achtergrond sloot perfect aan bij het werk van de glazenier. Inmiddels heeft hij heeft een prachtig atelier in zijn tuin.

Op de vraag wat zijn vak mooi maakt, zegt Joop: “Een glas-in-loodraam brengt een heel bijzondere sfeer in je huis. Het kan meer effect hebben dan een nieuwe bank. Het is vaak zo dat glas in lood alleen wordt gebruikt in klassieke gebouwen. Dat hoeft helemaal niet; met een goed ontwerp past het ook bij een modern interieur en ook in combinatie met dubbelglas. Het is bijzonder dat ik dat als glazenier voor mensen kan maken.”

Joop is ook ondernemer. “Ik pak veel verschillende soorten glas-in-loodprojecten op. Er zijn krenten in de pap die heel leuk zijn, maar er moet ook gewoon geld verdiend worden.” Over samenwerking is Joop helder: “Ik maak alles van a tot z zelf, want dan kan ik garanderen dat het goed is.”

Joop Berendsen wint een professionele fotoshoot van zijn bedrijf. Hij is één van de drie winnaars. Naast Joop Berendsen hebben pedicure Patricia Letsoin en schoonheidsspecialiste Nicolette Kruisheer ook gewonnen. De wedstrijd werd georganiseerd door het CvAE. Het CvAE biedt kennis van het ambacht, voor het ambacht en over het ambacht. Vakmensen werden uitgedaagd om met de fotowedstrijd te laten zien wat zij mooi vinden van hun ambacht. Slagers, glazeniers, hoedenmakers, pedicures, en vele anderen stuurden hun foto’s in. Door de foto’s te delen wil het CvAE aan Nederland laten zien hoe mooi en belangrijk het ambacht is.

Meer weten over het glasatelier van Joop Berendsen? Bekijk dan zijn website. Nieuwsgierig naar alle foto’s? Bekijk dan alle inzendingen van de fotowedstrijdstrijd Laat je ambacht zien! Op de website vind je ook meer informatie over het CvAE (centrum voor ambachts economie).